lördag 15 augusti 2009

Kollektivtrafik


Visst är det praktiskt att åka kollektivt ibland. Särskilt i Stockholm. Det gjorde vi sist vi hade äran att vara i huvudstaden och det funkade klockrent.
Då var det väl bara att göra en repris på det äventyret fast i år skulle vi åka från ett annat ställe eftersom Bosse och Diane var våra underbara hyresvärdar då vi fick låna deras "extra hus" för gäststuga kan man knappast tala om när den är på någonstans mellan 70 och 100 kvm :-)
In till Stockholm gick perfekt. Och fick lite tips av ett par i 20-års åldern så det blev nog inga problem. Men när vi skulle hem gjorde vi 3 fel.

1. Vi stressade.
2. Vi visste inte exakt vad hållplatsen som vi skulle till hette.
3. Vi frågade en nyutbildad chaufför.

Vi hade för oss, och det visade sig vara rätt, att det hette något med KARBY. Vi frågade en förare om han gick till KARBY. Efter att bläddrat lite bland hållplatserna han skulle till sa han JA jag ska till KARBY GÅRD. Toppen sa vi och hoppade på. Sedan var han snäll nog att stanna vid hållplatsen då vi glömde trycka på stannarknappen.

Väl ute ur bussen kände vi inte igen oss över huvudtaget!!! Okej vi hade hoppat på fel buss. För att komma rätt skulle vi behöva åka tillbaka till Danderyds sjukhus och göra ett nytt försök. Okej. Efter att försökt tolka tidtabellerna och konstaterat att det inte var det enklaste ringde vi Diane för att kolla var vi egentligen var någon stans...

Det slutade med att hon kom och hämtade oss...

Vi hade rätt med KARBY men det finns TVÅ Karby... Dessutom hette hållplatsen vi skulle till BROTTBY TRAFIKPLATS... Då vet vi det till nästa gång.

Tack för att du ställde upp som Taxi Diane. Då fick vi ju provåka din nya Toyota Pick up;-) och tack för ett par trevliga dagar både Bosse och Diane!

Inga kommentarer: